De schat van je leven

Wat is voor jou de schat van je leven? Waar heb je alles voor over? Toen ik de vraag stelde aan een groep jongeren, zei één van hen: “Het evangelie is voor mij een onmisbare schat”. De anderen snapten daar niets van. “Wat heb je daar nu aan?”, klonk het haast spottend. “Ah,wel,” zei de jongen moedig, “ik vind daar richting in voor mijn leven”. “Richting?”, vroegen de anderen.. “Ja, richting! Ik zal jullie een voorbeeld geven. Hebben jullie wel eens van de Bergrede gehoord? Daar vertelt Jezus hoe je b.v. gelukkig kan worden. Niet gelukkig voor één dag of een paar uur, maar zalig voor altijd! Dat willen we toch allemaal? ‘k Zal één ding noemen uit de Bergrede waar in ik mijn schat gevonden heb: (houd je maar vast) ‘Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten.’ Als iemand mij b.v. voortdurend pest heb ik als wegwijzer dat pesten moedig en zacht te verdragen. Je kan het gek vinden of niet, maar dat geeft mij een beter gevoel dan er maar op los te slaan. Wonderlijk genoeg houdt het pesten daardoor soms zelfs op. ’t Is het proberen waard.