Augustus, oogstmaand.

Het zomert nog. De warmte rijpt groenten en vruchten met mooie kleuren en volle vormen, elk volgens zijn soort. Rijpen en rijp worden, in de natuur is het zichtbaar, in ons menszijn is het gelijkaardig, niet met kleuren en volle vormen, wel gebaren en praten, inzichten, initiatieven nemen, bouwen. Zijn job volwaardig kunnen invullen, kwalitatieve aanwezigheid. Vooruitgang boeken. Onze groei wordt zichtbaar en naar de wereld gericht. Een mens begint te geven. Vreugde! Vreugde overal in het rond…
De tijd is aangekomen. Rijptijd geeft zijn vruchten. Geduld en moeite worden beloond. Manden en zakken liggen klaar, we zijn zo ver, dus: plukken, de vruchten verzamelen, onderscheid maken tussen wat goed is, behouden mag en wat niet. Het geeft een goed gevoel, het doel wordt bereikt… ’t Is de moeite waard. Het Leven maakt haar beloften waar…