Doosje her-INNERINGEN

N.a.v. een verhaaltje uit het grote vertelboek van Toon Tellegen inspireerde de titel mij tot het ophalen van herinneringen. Meestal gebeurt dit bij een uitvaartmaaltijd of ook als kleinkinderen oma of opa vragen nog eens de familiealbum boven te halen. Doch ook ons innerlijke kind wordt blij door indrukken en aandenkens van korte of langere tijd geleden terug naar het daglicht te brengen. Ja, we schudden het stof eraf en duiken terug in het nu-moment van toen. Weet je nog die verjaardag, toen we met z’n allen … of die geweldige Lourdes-reis van weleer? En je geliefde tante, die je altijd zo verwende aan tafel, dat kan je gewoonweg niet vergeten. Ergens is er dat speciale plekje in je hart en nóg reist ze/hij elke dag met je mee. Ja, een mens gaat pas écht dood als je nooit meer zijn naam noemt, als er innerlijk niets meer beroert wanneer her-INNERINGEN opduiken, soms geheel onverwachts bij het horen van een lied, bij het ruiken van een bloemengeur, bij het huilen van de wind, … Vakantie beleven, mag en kan ook de her-inneringen laten LEVEN!!