Wat is belangrijk?

“Ik wil nu vooral tijd maken en investeren in wat belangrijk is”, getuigt de vrouw die in haar leven tal van uitdagingen kende en meermaals moest knokken om recht te blijven. Maar wat is dan belangrijk? Belangrijk klinkt toch anders dan ‘nuttig’ en ‘noodzakelijk’. Het doet eerder denken aan wat waardevol is. Belangrijk is wat ons leven meer waarde, meer zin en betekenis geeft en ons zo doet groeien in meer menselijkheid. Als het leven, onze omgeving, als mensen, als dierbaren niet veel meer van ons verwachten dan kunnen we stil uitdoven. Dan kan het moeilijk worden om nog iets zinvol en belangrijk te vinden. Als wij ons niet meer uitgenodigd weten om ons dienstbaar en toegewijd op te stellen, kunnen wij ons erg onbelangrijk voelen. Dan hebben we ook weinig aandacht en openheid voor het Mysterie waarin wij staan, dat ons kan bezielen en kan richten om betekenisvol in het leven te staan. Betekenis vinden in hartelijke verbondenheid, in meelevende goedheid, is en blijft ook vandaag heel belangrijk. Is dat niet wat het leven van ons verwacht?