Samen één

De huidige samenleving is verbrokkeld. Er zijn verschillende partijen. Er zijn vele volkeren. Het individu staat voorop. Concurrenten vechten voor de markt. Hoe kan in zo’n wereld het geloof nog mensen samenbrengen? ‘Wat brengt ons samen?’ of beter ‘Wie brengt ons samen?’ En als je zo terug naar de oorsprong gaat, zul je merken dat dit samenkomen een reden tot feesten is. We vieren de éénheid. We vieren dat we Jezus mogen kennen die ons elkeen even graag ziet. Als Hij ons zijn vrienden noemt, zijn we allen vrienden in de Heer. Dit stemt tot vreugde. We staan niet alleen. We zijn verbonden met elkaar. Tegelijk was de eenzaamheid nog nooit zo groot. Er is nog veel werk aan de winkel om onrechtvaardigheid weg te werken en iedereen te betrekken in het spoor van de Liefde. Wacht niet tot de morgen maar span een draad weg uit jezelf naar de ander. Span je in om het feest waardig te zijn. We zijn allen uitgenodigd. Ben jij ook begeesterd om te gaan met volle zin? Een volmondig ‘ja’ aan de Gastheer.