Identiteit

Heb je je identiteitskaart bij je? Is dat kaartje niet het belangrijkste wanneer we op reis gaan… het vliegtuig willen nemen… Zonder zullen we niet op onze bestemming komen… worden we tegengehouden of teruggestuurd.
Maar wat is onze echte identiteit, onze echte bestemming? De Vader heeft ons Jezus gegeven om onze échte identiteit duidelijk te maken, om ons te leren wie wij eigenlijk zijn, waarheen we op weg zijn en wat de betekenis en bestemming is van onze doortocht op deze wereld. Jezus kwam van de Vader, maar moest er ook weer terugkeren. Hij wil ons die weg tonen. Er is geen identiteitskaart of vliegtuig voor nodig. Aan Hem hebben wij genoeg! Geloven in Hem, Hem achterna gaan zijn richtingwijzers naar ons echte burgerschap bij de Vader. Zorg zeker voor je identiteitskaart wanneer je op reis gaat, maar weet dat voor je echte bestemming andere “dingen” nodig zijn….