God bestaat (niet)

Wij leven op een relatief kleine rotsplaneet. We noemen die ‘aarde’. Het is een stipje aan de rand van ons zonnestelsel. Samen met een aantal planeten draait onze aarde rond de zon die zelf in een verloren hoek van de melkweg draait. Dat sterrenstelsel bevat een honderd miljard sterren in een verloren hoek. De melkweg heeft ongeveer een diameter van 100.000 lichtjaren. Dat is 100.00 maal de afstand die het licht op één jaar tijd overbrugt met een snelheid van 300.000 Km per seconde. In de hele kosmos telt men ongeveer honderd miljard melkwegstelsels met ongeveer elk honderd tot drie honderd miljard sterren. Tot daar onze deskundigen. Roept deze hoeveelheid geen vragen op van waarvoor en waarom dat heelal bestaat? Van waar komt dat en waarvoor draait dat? Mogen we spreken van Iemand aan de oorsprong?