Kindermoord

Waarom is Jezus soms zo hard? Hij zei dat Hij niet de vrede is komen brengen, maar het zwaard. Zijn leerlingen stuurt Hij uit als schapen tussen de wolven enz. Hoe komt Hij daartoe? Als zoon van een vluchteling is Hij geboren. Voor koning Herodes was hij een rivaal. Dus moesten alle kinderen dood. Toen Jozef, de vader van Jezus, terug uit ballingschap kwam zwichtte hij voor de opvolger van Herodes. Die was al even wreed. Zo is Jezus grootgebracht.

Toen zijn tijd gekomen was, ging Jezus naar de mensen met een boodschap van liefde zonder wrok. Hij genas de zieken. Zelf had Hij geen steen om zijn hoofd op te leggen. Zijn visie was hoop, maar de Joodse overheid wilde Hem niet. Hij moest weg. Jezus wist het. Tot driemaal toe zei Hij tegen zijn leerlingen dat Hij een verschrikkelijke dood moest sterven. Hij moest het duidelijk maken door zijn kruisdood.