De roze bril

Zie jij ook liever het glas halfvol dan halfleeg? Positieve instelling kan aangeboren, aangeleerd of een bewuste keuze zijn: gaan voor wat er toe doet. Kunnen genieten van kleine dingen is ze niet zien als gewoon, maar dankbaar zijn dat dit je deel is. Vooral ons ritme is hier van belang. Langzamer een lekkere maaltijd/dessert verorberen, met méér aandacht elkaar beluisteren en hierbij niet invullen voor de ander of aanstonds aandraven met adviezen, ook bewuster contact houden met jezelf zoals beter luisteren naar de seinen van je lichaam. Vaker humor serveren en beter letten op een positief taalgebruik maken ons leven blijer. Het woordje ‘moeten’ trachten te vervangen door ‘mogen, ‘willen’ of ‘kiezen voor’. Dit zijn kleine aanpassingen die geleidelijk aan als betere gewoonte inslijten en intussen onze energie en zelfvertrouwen opkrikken. Kan je waarderen wat er NU aanwezig is in je leven? De pracht van de natuur is ons altijd gegeven. En als de hemel grijs kleurt, schijnt de zon elders. Neem nou maar je roze bril om dit de anderen te gunnen!