Sinterklaas kapoentje

Vanavond komt de goede kindervriend. Vele kinderen kijken o zo verlangend naar hem uit! Echter, niet allen. Er blijven kinderen die hun schoentje niet kunnen zetten … als ouders de eindjes amper aan elkaar kunnen knopen, ziek of werkloos zijn. Kunnen wij Sinterklaas behulpzaam zijn? Want dat kind in ons wil ook wat. Op Radio 1 getuigde Lieve Blancquaert hoe ze tracht dat kind in de volwassene te portretteren. Mooi, dat een fotografisch oog hiernaar op zoek is. Herken jij ook dat kind in jezelf als je voor het slapengaan nog een verhaaltje vertelt? Als je even enthousiast een voetbalmatch aanmoedigt, waarbij de ploeg van je oogappel dan ook nog wint?! Kan je nog even gemotiveerd als toen brainstormen op zoek naar een geknipte actie voor de klas van je puberende dochter? Voel je nog de ontroering als je kleindochter Jezus voor het eerst ontvangt? Blijf toch dat innerlijke kind koesteren en geef het zijn volle adem als de situatie zich voordoet. De Sint en zijn Pieten houden zó van brave kinderen …