Vindingrijkheid

Zeker, het ‘out of the box’ denken, kent vele toepassingen. Maar kunnen/durven we met Kerst & Nieuw ook onze creativiteit gebruiken voor een attentie, een geschenk? Wie wil jij dit jaar verwennen met een persoonlijk kaartje, waarop je misschien ook eens aangeeft waarom je deze persoon zo waardeert? Waarvoor ben je echt dankbaar of wat wil je nog samen waarmaken? We zeggen zo weinig wat net zó belangrijk is; het hoe en wat van ‘samen’ leven gaat verloren in de draaikolk van het alsmaar bezig zijn. Een zelf gemaakt cadeautje vraagt inderdaad meer tijd en moeite, maar is en blijft des te dierbaarder voor de gelukkige die dit mag ontvangen. Ook de gever beleeft er een mooie tijd mee en de onderlinge band krijgt misschien een boost. “Tijd is het enige wáre dat ons is gegeven”, vond ik recent terug. Tijd is op zich al een cadeau, dé Levensgave van onze Schepper. Ja, laten we onze tijd goed besteden. Zijn we het afgelopen jaar creatief en zorgvuldig geweest in het tijdgebruik naar elkaar toe? Of kan het beter? Er wachten 365 nieuwe kansen …