Oudejaar=danken

Silvesteravond vieren in erkentelijkheid voor wat was. Wat bracht 2017 jou? Ja, zelfs met de beëindiging van een jarenlange vriendschap ben en blijf ik uiteindelijk dankbaar voor al het goede dat er is geweest. Kahlil Gibran leerde me: ‘Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.’ En ik geloof erin dat God beter dan ikzelf weet wat goed is voor elkeen, ja ook daarin wil ik Zijn Heilige Hand herkennen. Want geen deur gaat toe of er opent zich ergens een andere. Het vervullende én het moeilijke in het Licht kunnen plaatsen, da’s al een Levengevende actie op zich. Telkens neemt U ons terug op de schouders en zegt: ‘Vreest niet’. Dank U, Heer, wat U zaait gaat nooit verloren. Het wezenlijke blijft verborgen in zo vele kleine goedheid. Wil j’er ook alert voor blijven in 2018? En zoek je mee naar uitdagingen en nieuwe kansen te midden de problemen? Ik hoop dat het Leven je zacht en mild behandelt en wens je alle liefde van de wereld. Gelukkig Nieuwjaar voor iedere doodgewone én unieke dag van je leven!