De tijd is rijp

Onlangs kwam in het nieuws de campagne ’30 dagen zonder klagen’. Omdat we soms niet zien hoe goed we het hebben. Omdat we soms niet zien welke mogelijkheden er zich aan ons voordoen. Is dit een oproep tot positivisme tegen alle negatieve berichtgeving en geruchten in? Of kunnen we hier misschien nog een diepere dimensie aan toevoegen? Maakt het materialisme ons niet blind voor positieve signalen? Zijn we niet in slaap gewiegd? Te veel ingenomen door aardse beslommeringen die zwaar lijken te wegen. Er is zoveel meer mogelijk aan kleine goedheid en opkomen voor rechtvaardigheid dan waar we nu in geloven. Je hoeft geen idealist te zijn om te dromen van een harmonieuze samenleving waar iedereen zich thuis voelt en waar vrede heerst. Samen op weg. Vooral samen. Uit verbondenheid groeit vertrouwen. Staan we dan nu zo ver af van die evangelische boodschap van jaren geleden? Ik denk het niet. Het Rijk Gods is nabij. Ook nu nog in tijden van ‘God is dood’-berichten. Vraag het aan Jezus. Hij zal garant staan.