Waarom?

Waarom is er lijden, verdriet, oorlog en pijn? Waarom worden mensen gekwetst, alleen gelaten? Waarom gaan mensen dood? Maar ook waarom schijnt de zon, waarom zijn mensen goed voor elkaar, helpen ze elkaar? Vragen waar lang niet altijd een antwoord op is. Samen zoeken met kinderen of kleinkinderen, zeggen dat je het ook niet weet, er samen soms verdrietig en soms blij om zijn. Het verhaal vertellen van Jezus, die laat zien dat God vooral dicht bij mensen wil zijn: bij U, bij mij, bij ons allemaal, wat het leven ook brengt.
Neen, God wil geen oorlog en wil zeker niet dat mensen in Zijn Naam oorlog voeren. Hij maakt mensen niet ziek, Hij is niet verantwoordelijk voor lijden en pijn. Hij verandert ook niets. Hij wil dat wij het verschil maken, dat wij elkaar blijven helpen en troosten, dat wij mensen nabij zijn, dat wij van mensen houden. Zo deed Jezus het ons voor. Zo brengen we een beetje van Gods liefde onder de mensen.