Geveltuintje

In het kader van meer groen in de stad zijn geveltuintjes erg in. Soms ook wel tegeltuintjes genoemd omdat je maar de ruimte van enkele tegels nodig hebt om een klimplant aan je gevel te laten groeien. Op zoek naar licht en lucht komen er steeds meer zijtakken en –scheuten aan de plant. In de lente komen er blaadjes, bloemen… en in de zomer siert een groen boeket de gevel. Een klimrek of leidraad geeft steun waar nodig.
Ook wij mensen hebben een leidraad nodig. Een houvast om ‘mooier’ mens te worden. We worden uitgenodigd om als zonnebloemen en klimplanten het licht en de zon te zoeken.
Gods Woord kan een leidraad zijn. Als we het Woord in ons opnemen dan vinden we hierin vele lichtpunten om uit te groeien tot warme, liefdevolle mensen. Mensen die elkaar doen opleven en de wereld kleur geven net zoals de geveltuintjes de stad opfleuren. Het is een heerlijke tuin waar Gods Woord leven geeft!