Sneltrein

Met een enorme vaart nader ik het volgend station. De halte van een nieuwe ervaring in een leven dat aan me voorbij raast.

De ene halte gehuld in warmte, vrolijkheid en vooruitzichten, om vervolgens met een oorverdovende vertraging van snelheid halt te houden en stil te staan op het perron van tristesse en leegte. De sneltrein van het leven wisselt deze aan een ijltempo in. Allen reizigers op zoek naar mooie locaties, warme plekken van liefde, luchtigheid en sereniteit.., plekken met een overvloed aan vrolijke kleuren en intensiteit, waar tijd geen betekenis heeft, niet meer is dan een geschreven woord.

Vergeet niet bewust te kijken en te genieten van de dingen die je ziet, kijk door het raam, gebruik al je zintuigen, ruik, voel, proef, kijk, neem alles in je op… sta stil. Wees dankbaar voor je medepassagiers, ze geven je reis een diepere dimensie, leren je op diverse manieren kijken naar veranderende landschappen…

De sneltrein van het leven, steeds onderweg naar de volgende halte….

Evy