Valentijn

Voorbij de overvloedige reclame en alle glans en glitter van cupido zouden we op deze dag misschien eens extra attent kunnen zijn voor hen wiens hart gebroken of verwond is. Deze mens een klein, liefdevol gebaar schenken met tijd en aandacht doet niets af aan het geplande, fijne etentje met je partner. Elk weet best wat vruchtbaar kan zijn. Ook als het moeilijke de kop op steekt, toch in actie schieten: zoals dat lang verwachte woord van verzoening schrijven, die bewuste telefoon die letterlijk en figuurlijk weer de draad wil opnemen, een bezoek aan een depressieve mens, de deur die velen overslaan, een woord van welkom aan een buurtbewoner uit een oorlogsland, enkele uurtjes oppassen bij een zwaar gehandicapt kind of jongere … Noden zijn er genoeg om ons heen en het geeft zo’n vervullend gevoel als we van een bijzondere dag een dubbele feestdag kunnen maken. Oma zal blij zijn met haar lievelingsgebakje, de zoetigheid waarmee haar man haar destijds graag verraste … en het verzacht de pijn om zijn gemis. Liefdevol verdriet toelaten, is de Liefde verder dragen…