Voeding

Onze tafels zijn rijkelijk gedekt. De voorbije feestdagen riep Het federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen op niet teveel eten te verspillen. Vaak halen we teveel voeding in huis. Met als gevolg dat we enerzijds meer eten dan we eigenlijk op kunnen en anderzijds dat er veel overschotten weggegooid worden. Het voedselaanbod is overvloedig en bovendien zijn kleur, geur, samenstelling, verpakking… erop gericht om er meer van te kopen en te eten. Vooral ongezonde voedingswaren vallen in deze categorie. Naast onder meer het feit dat onze smaken zich dreigen te beperken tot industriële standaarden en de epidemie van obesitas is er ook het gevolg van de enorme voedselverspilling. Trachten bewust te kopen en te eten is een weg naar gezonder leven en minder verspilling. Kopen via de korte keten, dit wil zeggen lokaal geproduceerd en seizoensgebonden hoort hier ook bij.