Jacht

Vraag en aanbod houden elkaar in evenwicht in de ‘vrije’ markteconomie. Een ingewikkeld spel waarbij het éne het andere beïnvloedt en prijzen gezet worden. Maar wat als de vraag kunstmatig wordt opgewekt? Of als de productie groter is dan de eigenlijke behoefte? Er worden via allerlei wegen behoeftes gecreëerd waar we als mens niet gelukkiger van worden. Integendeel ze kunnen een soort gemis uitlokken als je er niet op ingaat.
Dit alles staat haaks op hoe we met levensbronnen als water en voeding kunnen omgaan mét respect voor mens en natuur.
In onze primitiviteit maakt geld jagers van ons. Het is opletten geblazen om niet meegezogen te worden in het zuivere winstbejag.
Ik droom van een wereld waarin eerlijke handel, een betere verdeling en de zorg voor alle mensen en onze planeet centraal staan.
Laten we onze verantwoordelijkheid nemen.