Ik weeg 103 kilo

‘Ik kan zo maar een potje choco leegeten. En die suikerwafels smaken zo lekker.’ Het resultaat is 103 kilo. Waarom zou je je zorgen maken? Op het werk dreigde men met een ontslag. ‘Ik ga naar een ziekenhuis voor een vermageringskuur,’ hoorde ik door de telefoon. ‘Zal die kuur helpen, wanneer je daarna opnieuw begint met choco en suikerwafels?’, vroeg ik. De telefoon werd dicht gelegd.

Van waar komt die drang naar oververzadiging? Zou die iets te maken hebben met een honger naar liefde… in overvloed?

Jezus houdt ook van overvloed… in het geven. Hij ‘gaf’ zo maar vijfduizend mensen eten tot ze verzadigd waren. Toen de mensen in hem een goedkope traiteur zagen, wilden ze hem ‘koning’ maken. Hij verdween uit hun gezicht. Ze begrepen hem niet. Pas op het kruis heeft hij kunnen tonen welk een ‘overvloed’ aan liefde hij bezat: liefde die echt verzadigt. Toen hebben enkelen het begrepen.