Dichterbij

We naderen de passieweek. Jezus komt dichterbij zijn einde. Maar door dit hele gebeuren zal Hij juist ook dichterbij ons komen. Als Hij zal zijn omhoog geheven, zal Hij allen tot zich trekken, zo belooft Hij. Dit is een kracht van hart tot hart. Geloven begint in je binnenste. Heb je Hem al gevoeld of gehoord? Hij is er als we in de put zitten, maar ook als we vol vreugde zijn. Jezus wilt alles met ons delen. Zelfs de zeer intieme band met Zijn Vader. Het is wel moeilijk om op dat niveau te komen. Maar als je er voldoende tijd aan besteedt, zal je Hem steeds meer herkennen in de wereld om je heen. Jezus wil immers dat we Hem volgen of anders gezegd, dat we Hem gehoorzamen, zoals Hij de Vader heeft gehoorzaamd. Dan zullen we niet verloren gaan. Hij staat garant. Kun je je dit voorstellen? Het ontsnapt ons steeds weer, zolang we nog in dit leven staan. Naar Pasen toe mogen we verder kijken. Vreemde dingen staan te gebeuren, maar wie stand houdt zal met Jezus mee in het Licht mogen stralen.