Door kinderogen

Ontspannen adem ik de diepblauwe lucht in… Ik voel hoe de koude me vervult, tuit mijn lippen en blaas de ijzige lucht krachtig uit. Er verschijnen speelse wolkjes uit mijn mond, ik glimlach en ontmoet het kind in mij. Wanneer ik vervolgens mijn omgeving in me op neem, ontluikt het prachtige bos zich voor mijn ogen… De meest intense kleuren prikkelen mijn netvlies, het warme rood, het zonnige geel, het strakke blauw, nooit geweten dat groen zoveel varianten had! Even richt mijn blik zich op de talloze insecten, drukdoende met het leiden van hun korte levens… Ze fascineren me en ik laat mijn verbeeldingsvermogen de vrije loop, wat zou de dag voor deze miniaturen in petto hebben? Ik glimlach en ervaar een gevoel van dankbaarheid voor al het mooie dat me omringt. Vol verwondering over het leven aanwezig in mezelf en in alles wat ik zie. Even alles loslaten en doen of je alles voor het eerst ziet… De wereld door kinderogen…

Evy