Neergelegd

Heb je er ooit last van? Geconfronteerd worden met je eigen onmacht. Je weet het niet meer, je ziet het niet meer. Fysiek kan je niet meer wat je kon. Vermoeidheid die de kop opsteekt…
Het zal niet bij iedereen hetzelfde zijn, en de één heeft er allicht meer last van dan de ander.
Even stilstaan. De éne leest de stukjes, een ander schrijft ze. Schrijven helpt.
Nog meer dan bij het lezen helpt schrijven omdat je er zo bewust mee bezig bent. Je zet dingen op een rijtje. Je rangschikt je gedachten, je herleest, herschrijft. Ideeën rijpen, woorden vormen zinnen en er groeit een stukje. Je vraagt je af, heeft iemand iets aan dit schrijfsel? Ikzelf alvast wel, anderen misschien.
Probeer het eens, schrijf je gedachten en gevoelens neer. Het zal je opluchten. Neerschrijven is een beetje zoals neerleggen. Hier is het, en het mag er zo zijn. Het is er hier en nu. Daarna zien we wel weer.