Kapsalon

Iedereen moet hier regelmatig passeren, hé. Ik moet bekennen dat ik al zo veel kapperszaken heb bezocht, dat mijn 2 handen ze niet meer kunnen tellen. Ik voel er mij niet gemakkelijk thuis. Ik merk dat ik wel niet de enige ben die uitkijkt naar een huis van sereniteit waar toch aan je eigen lichaam wordt getooid. Ik hoor niet zo graag praten over iemand, maar kies er liever voor te praten met. Dat bouwt wel een ander verhaal. Sinds een aantal jaren heb ik m’n stek uiteindelijk gevonden: alles zo natuurlijk mogelijk, van kleuringen tot kapmantels van eucalyptusbladeren. Maar daarnaast is de sfeer gemoedelijk en fijn. Er wordt oprecht gedeeld in lief en leed, gesteund en getracht elkaar vooruit te helpen. Recepten, maar evengoed natuurlijke geneesmiddelen als vormen van aangepast onderwijs … het komt allemaal aan bod vanuit een menslievende dienstbaarheid. Laatst werd ik er nog zo door geraakt: God is zelfs te vinden in ons kapsalon. Wonderlijk, toch. Meer dan ooit geloof ik dat Gij werkelijk overál aanwezig zijt. Als ik het maar zie, hoor, voel ..